Show Room öppnar i Norrtälje hamn

Första lägenheten är på plats i Norrtälje Hamn. Det handlar om en visningslägenhet på en ponton som ligger förtöjd vid kajen. Index Residence, som planerar för cirka 500 bostadsrätter i den nya stadsdelen, har låtit bygga upp kök, vardagsrum och badrum i naturlig storlek.

– Vi öppnar ett showroom med visningslägenhet och säljlokal, säger Magnus Ekman, bolagets projektchef i Norrtälje. Pontonen med visningsrum är gjord på Högmarsö varv. Målet är att ge nyfikna en bild av hur bostadsrätterna i det så kallade Soltornet kommer att se ut.

Index smygöppnar visningslägenheten på lördag för de nära tusen personer som redan anmält intresse för Norrtälje Torn, bolagets hamnsatsning. – Från måndag har vi öppet för allmänheten varje dag hela sommaren, säger Magnus Ekman.

Soltornet, ett 16 våningar högt hus med 87 lägenheter, ska resas där den gröna silon tidigare stod. Huset blir Index första i hamnen och innehåller tvåor till femmor där de minsta bostäderna blir 45-55 kvadratmeter och de största drygt 120 kvadratmeter.

Bostadspriserna ska fastställas till säljstarten som är planerad till slutet av augusti. Men starten kan förskjutas något. Orsaken är att den nya detaljplanen för kvarteret inte hinner antas av Norrtälje kommun före sommaren.

Ärendet skulle upp i kommunfullmäktige 20 juni men har bromsats sedan länsstyrelsen efterlyst lösningar för den framtida dagvattenhanteringen i hamnområdet. Nu dröjer det till tidigast september innan frågan kan tas upp för beslut.

– Vi är så långt framme i planeringen att vi kanske tar risken och börjar sälja i augusti även om detaljplanen inte är klar, säger Magnus Ekman. Försenas bygget av planproblemen? – Nej. Vi räknar med byggstart i januari nästa år och inflyttning i slutet av 2018, säger Magnus Ekman.

Bild & text, Norrtelje Tidning 160611