EN / SV

Affärsidé

Att hitta och förvärva unika lägen i eller omkring Stockholmsområdet som lämpar sig extra väl som bostadsmiljö. Tillsammans med landets ledande arkitekter skapar och bygger vi bostäder som tillgodoser både behov och drömmar. I våra hus får fler människor möjlighet att bo riktigt bra.

Genom att uteslutande fokusera på nyproduktion kan vi på ett kostnadseffektivt sätt optimera funktioner, lösningar och detaljer. I affärsidén finns också ambitionen att Index Residence ska särskilja sig från konkurrensen genom att utveckla morgondagens boende som speglar morgondagens sätt att leva.

Strategi

”Med nya sätt att leva kommer också nya krav på hemmet”

Allt som vi skapar och bygger börjar med en förståelse för hur människor – precis som du – faktiskt lever. Denna förståelse sträcker sig långt bortom läge, planlösning, material och inredning. Det rymliga och sociala köket eller badrummet med den rätta atmosfären har blivit standard. Vad vi ser är en vardag där arbete, fritid och intressen allt mer flyter ihop – med hemmet som mittpunkt. Vi är därför övertygade om att hur vi bor kommer att bli ännu viktigare i framtiden. Och med nya sätt att leva kommer också nya krav på hemmet.

Alla våra hus är nybyggnation. Tillsammans med landets ledande arkitekter kan vi därför, redan på ritbordet, tillgodose såväl drömmar som behov. Index Residence hittar och utvecklar fantastiska lägen. Genom att bygga smart och effektivt skapar vi köket, badrummet, terrassen och ljuset som du har drömt om, men också så mycket mer. Livskvalitet är svårt att beskriva, men när du kliver över tröskeln i något av våra hus är vi övertygade om att du kan uppleva den.

Organisation och ledning

Index Residence AB (publ)  grundat 1998 är verksamma på bygg- och fastighetsmarknaden i Stockholmsområdet samt i Florida, USA. Ledningen har mångårig och gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen. Huvudkontoret är beläget i centrala Stockholm.

Bjarne Borg, medgrundare och styrelseordförande

Bjarne grundade Index Residence AB (publ) 1998 tillsammans med Fredrik Alama. Bjarne är en sann entreprenör och startade sin första affärsverksamhet redan vid 14 års ålder. Han är grundare till flera företag och har haft positioner som konsult, chef och styrelsemedlem inom områden som försäljning, redovisning, beskattning, fastigheter, byggnation och allmänna affärsverksamheter innan han startade Index. Hans goda analytiska förmåga kombinerat med en oförtröttlig uppmärksamhet på detaljer har varit avgörande för företagets utveckling.

Fredrik Alama, medgrundare

Fredrik grundade Index Residence AB (publ) 1998 tillsammans med Bjarne Borg. Fredrik inledde sin karriär vid 20 års ålder då han förvärvade sin första fastighet, och har sedan dess varit verksam som entreprenör. Han har omfattande erfarenhet som fastighetsmäklare och en utvecklad känsla för hur marknaden fungerar och åt vilket håll vindarna blåser.

Rickard Haraldsson, vd

Rickard har en MBA (civilekonomexamen) från University of Southampton School of Management och en BA (Hons) Business (fil. kand. med inriktning på företagsekonomi) från University of Westminster, Harrow Business School. Innan Rickard började på Index Residence AB (publ)  var han corporate finance chef på Bankaktiebolaget Avanza och arbetade med rådgivning om börsintroduktioner och fusioner och förvärv. Han har också arbetat på Grant Thornton, som managementkonsult i Stockholm, som medlem i det rådgivande teamet inom företagsfinansiering i London och på Corporate Finance-avdelningen i Stockholm.

Arne Weinz, styrelsemedlem

Arne är en erfaren entreprenör med bred erfarenhet från flera branscher, i synnerhet callcenterindustrin. Arne är också en aktiv fastighetsinvesterare, med investeringar även inom markutveckling och radiomaster. Efter två decenniers erfarenhet av vd-arbete har han utvecklat en egen ledarskapsfilosofi, som han beskriver i sin bok ”Den snabbaste vägen”. Arne är född 1957 och har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi från Tekniska högskolan vid Linköpings universitet (LiTH).