Restaurang med hotellkänsla i Norrtälje Hamn

Ett livsstilskoncept skapat av Index Residence med service för de boende och en restaurang som erbjuder allt från frukost och á la carte till ett glas vin eller en kopp kaffe även för externa gäster.

Ett livsstilskoncept skapat av Index Residence med service för de boende och en restaurang som erbjuder allt från frukost och á la carte till ett glas vin eller en kopp kaffe även för externa gäster. 


Bokstäver som formar orden ”Salt & Sea” har suttit på Soltornets fasad i Norrtälje Hamn en tid. Många har nyfiket frågat vad det kommer att bli och när de ska öppna. – Vi kommer att hålla öppet från 07:30, då ska frukosten vara klar. Man kan välja take away eller äta här och de boende kan få den upp till sin lägenhet. Det är hotellkänsla i hela konceptet.

Från lunchtid kommer restaurangen servera á la carte och kökschef Dennis Johansson ansvarar över menyn som passar de som föredrar fisk och skaldjur, kött, vegetariskt eller veganskt.

Salt & Seas uteservering har plats för runt 100 gäster och inne i restaurangen cirka 30. Lounger både inne och ute erbjuder ytterligare platser. Kökschef Dennis Johansson, concierge Alexander Skiöldsparr Irving ska se till att gästerna trivs.

Lokala samarbeten är också en viktig del i verksamheten där allt från matingredienser till bardisk är lokalproducerat. Restaurangen kommer Index Residence driva i egen regi och den kommer att vara öppen för alla. Den är även en viktig del i Touch konceptet som de boende i tornet kommer att erbjudas, säger Marie Hallberg som jobbat med Touch by Index Residence i några år. I touch-konceptet ingår många tjänster för de som bor i Soltornet. Bland annat får de tillgång till arbetsrum med fin utsikt och konferenslokal. – Utsikten här uppifrån är fantastisk, säger Marie Hallberg och Alexander Skiöldsparr Irving på Index Residence.

– I Touch konceptet har vi förutom den digitala plattformen alltid bemanning med concierge, då vi vet hur viktigt det är med det personliga mötet, säger Marie Hallberg på Index Residence.

I början av juli flyttar de första boende in i det 69 meter höga Soltornet som rymmer 86 lägenheter. I september och oktober går nästa flyttlass. Tjänster, som till exempel bil-, elcykel- och båtpool kommer de boende kunna boka via en app och med tiden får efterfrågan styra vilka tjänster som kan finnas.

I restaurangen kommer även concierge Alexander Skiöldsparr Irving att finnas tillhands för att ta hand om alla boende, tillgodose önskemål och se till att servicen fungerar. Med 16 års erfarenhet på Grand Hotell i Stockholm har han god vana att ta hand om gäster.

www.saltandsea.se

NU PÅBÖRJAS BYGGET AV HAVSTORNET

Ingen som har passerat hamnen i Norrtälje under fredagen har väl kunnat undgå den gigantiska lyftkran som nu finns på plats för att påbörja bygget av Havstornet. 23 våningar på 23 veckor. Det är planen när bygget av Havstornet nu drar igång i hamnen.

LÄS MER

SÄLJSUCCÉ ORANGERIET

Bara ett par månader efter säljstarten kan Index Residence meddela att nästan hälften av lägenheterna i det innovativa bostadsprojektet i Norrtälje Hamn redan är sålda

LÄS MER