Säljstart

Första tornet I hamnen på gång

Första bygglovet är inlämnat och snart drar försäljningen av lägenheter i gång. Byggstarten för bostäder i Norrtälje Hamn närmar sig. Index Residence, som köpt Lantmännens mark i hamnen och planerar för cirka 500 bostadsrätter, ligger också i startgroparna. Bolaget ska bygga i etapper och säljstarten för den första är satt till augusti.Index projekt i hamnen går under namnet Norrtälje Torn, ett namn som anspelar på de två 16-våningshus som ska ”ersätta” de höga silorna. Första etappen utgörs av Soltornet som ska uppföras på den yta där den gröna silon stod.

– Det blir 87 bostadsrätter i 16 våningar. Huset blir lika högt, 54 meter, som silon, säger Magnus Ekman, projektledare vid Index. Nysläppta bilder visar kökens utseende. Under sommaren ska bolaget ställa upp en visningslägenhet och säljkontor på en ponton i hamnen. Det blir tvåor, treor och fyror i den blivande bostadsrättsföreningen. – Vi satsar på öppen planlösning med stora kök, stora fönster med mycket ljusinsläpp och rymliga balkonger, säger Daniel Åkerman, marknadsansvarig vid Index Residence. Däremot är inte priserna satta. De fastställs först till säljstarten.  – Men ju högre upp du bor, desto högre blir priserna, säger Daniel Åkerman.

Bygget av Soltornet förutsätter att detaljplanen för Index första etapp vinner laga kraft. Planen ska upp för beslut i kommunfullmäktige den 20 juni. Om allt går som det ska räknar bolaget med att påbörja bygget i januari nästa år, vilket skulle betyda att Soltornet står klart för inflyttning i slutet av 2018. Sedan tidigare har nyfikna kunnat anmäla intresse via exploatörens hemsida. Och intresset är stort, enligt Magnus Ekman. – Jag tror att vi har fått in uppåt tusen namn. Det unika läget i en helt ny stadsdel lockar. Härifrån kan man se ut över kajen, vattnet, parken och staden, säger han.

Roger Gustafsson, kommunens projektledare för Norrtälje Hamn, välkomnar att säljstarten för de första bostäderna är i faggorna. – Det bidrar till att etablera området, säger han.

Bild och text, Norrtelje Tidning 160528

Playce i Kista närmar sig klartecken

Det börjar närma sig för det stora projektet Playce i Kista. Den 14 december ska ärendet upp i stadsbyggnadsnämnden och Patrik Mehks, vVD för Index Residence, hoppas att första spadtaget ska kunna tas efter att man tillträtt marken under 2027. Investeringen beräknas landa på cirka 4 miljarder.

LÄS MER

Index rekryterar ny bolagsjurist

Katarina Dahlkvist blir ny bolagsjurist på Index Residence AB. Katarina har tidigare arbetat som biträdande jurist på advokatfirman DLA Piper Sweden där hon arbetade med bland annat fastighetsrätt.

LÄS MER