Norrtälje Torn: Soltornet

Vår vision för Soltornet var glasklar: att skapa Norrtäljes finaste bostadskvarter med 87 lägenheter. En ikon och ett landmärke för livskvalitet. Läget är stadens främsta med utsikt mot Norrtäljeviken och på andra sidan vattnet Societetsparken med grönområden och tennisbanor. Och bara en hissresa bort finns möjlighet till både paddling och segling.

Här skapade Index Residence välplanerade lägenheter med öppen planlösning, rymliga badrum, stora balkonger, samt kök och material av absolut högsta standard. Visionen för Soltornet var dock mycket större än bara ett drömboende med mycket hjärta och själ. Byggnaden blir en viktig del av en helt ny stadsdel som växer fram här mitt i Norrtälje centrum. Det finns gott om liknande projekt runtom i Sverige och även i världen att inspireras av: centrala hamnområden där butiker, restauranger, caféer och kultur tillsammans skapar en levande och mänsklig boendemiljö.

Lika viktigt som de omkringliggande kvarteren är det som erbjuds i själva boendet. Soltornet inrymmer restaurang Wine & Dine, där de som bor i huset har tillgång till en högklassig restaurang, via en egen ingång. Dessutom har alla som bor i huset tillgång till en egen concierge som ingår i servicekonceptet ”Touch by Index Residence”   Touch erbjuder både bilpool, cykel-, och båtpool och en worklounge i grannhuset Havstornet. I appen, som hör till konceptet erbjuder Touch även en mängd olika tjänster, såsom städtjänster, IT-hjälp, eller hjälp att hitta utvalda lokala leverantörer av allehanda tjänster. Allt för att skapa ett drömboende där alla delar av livet är i harmoni. Säljstart för projektet var under Juni 2016 och första inflyttning ägde rum under Juli 2019.