BOSTADSUTVECKLARE GÅR MOT STRÖMMEN

Under året har flera stora bostadsutvecklare dragit i handbromsen och tvingats att vila stora bostadsprojekt. Men Index Residence, som bygger de båda tornen i Norrtälje hamn, valde en annan väg och nu är mer än hälften av bostäderna sålda i Havstornet som ska stå klart 2021.

– En anledning är att vi gjort vår hemläxa och analyserat våra tilltänkta kunder noga, säger försäljningsansvarig för Havstornet. Flera av de stora bostadsutvecklarna har haft ett tufft 2018 och nyligen gick bland annat Oscar Properties ut med att de sänker priserna med tio procent på fyra av deras projekt i Stockholm. Men det finns de som går mot strömmen. Index Residence, som just nu håller på att färdigställa Soltornet i Norrtälje hamn, startade i maj försäljningen av bostäder i det 23 våningar höga Havstornet och där har försäljningen rullat på. Fastighetsföretaget har i dagsläget sålt cirka 60 procent av de 119 lägenheterna.
Det är lika många lägenheter som tre av de största börsnoterade bostadsutvecklarna lyckats sälja på över 20 projekt. – Det finns en del osäkerheter och många har det tufft på en marknad som står stilla. Men vi tror mycket på Norrtälje hamn så vi valde att köra på, säger Patrik Mehks, försäljningsansvarig hos Index Residence. Ett beslut de inte har haft anledning att ångra då försäljningen utifrån marknadsläget gått över förväntan. – Tack vare att vi har vår pontonlägenhet att visa och nu också Soltornet på plats har vi kunnat ha väldigt uppskattade visningar. Jag tror vi har haft närmare 2 000 personer på våra visningar där de bland annat fått åka bygghiss till Soltornets 16:e våning, berättar Patrik Mehks.

Enligt Index Residence bygger de bostäder som är en ”premiumprodukt” och de har också märkt att många av köparna har någon form av koppling till Norrtälje. I marknadsföringen har de också analyserat sina tilltänkta kunder noga. – Vi vill att man inte bara ska bo här, utan också leva. För att få ett mervärde måste man ha aktiviteter runt bostaden och här har vi verkligen förutsättningar att skapa en sådan miljö, inte minst med vårt livsstilskoncept Touch som ingår för alla som bor i våra projekt i Norrtälje torn. Sedan har det sjönära läget en stor dragningskraft.  I förlängningen  innebär  den  lyckade  försäljningen
så här långt att Havstornet  kommer att börja byggas  enligt  plan  nästa  år  för  att  stå klart under 2021.
– Vi kommer nog att börja förbereda bygget redan i höst och förhoppningsvis starta pålningen före årsskiftet, säger Patrik Mehks.

Text: Mattias Hansson, Artikel publicerad i Norrtelje Tidning 180927

Läs mer om våra projekt på www.norrtaljetorn.se

Playce i Kista närmar sig klartecken

Det börjar närma sig för det stora projektet Playce i Kista. Den 14 december ska ärendet upp i stadsbyggnadsnämnden och Patrik Mehks, vVD för Index Residence, hoppas att första spadtaget ska kunna tas efter att man tillträtt marken under 2027. Investeringen beräknas landa på cirka 4 miljarder.

LÄS MER

Index rekryterar ny bolagsjurist

Katarina Dahlkvist blir ny bolagsjurist på Index Residence AB. Katarina har tidigare arbetat som biträdande jurist på advokatfirman DLA Piper Sweden där hon arbetade med bland annat fastighetsrätt.

LÄS MER