HAVSTORNET I NORRTÄLJE ÄR REST

Huset är 69 meter högt och därmed ett av de högsta husen i landet norr om Stockholm, är 23 våningar och kommer att innehålla 119 lägenheter. Nu är taket på.

Utsikten från översta våningen av Havstornet är magnifik. Vid klart väder ser man ytterskärgården därifrån.

Havstornet är byggt direkt på kajen i Norrtälje Hamn, cirka 15 meter från vattnet.

– Intresset har varit och är, fortsatt stort. Vi har sålt 100 av de 119 lägenheterna redan. Vi genomför under rådande omständigheter, enskilda visningar. För varje våning vi byggt, har intresset bara ökat, säger Patrik Mehks.

En av anledningarna till det stora intresset, förutom utsikten, har varit kvalitén på projektet, med alltifrån vitvaror från Smeg till exklusivare materialval i dörrar, golv, kök och badrum.

– Det finns idag ett stort intresse för nyproducerat.  Men rätt nyproducerat. Något som är unikt, har kvalitet, och inte ser ut som allt annat, säger Patrik Mehks, och tillägger

 – Jag tror mycket på Norrtälje Hamn. Nära natur, båt utanför dörren, ändå centralt, pendlingsavstånd till storstaden, men ändå en bit bort, fantastisk skärgård och en boendekostnad per kvadrat som är avsevärt lägre än vad motsvarande bostad kostar i Stockholm.

Havstornet är ett av tre kvarter som Index Residence själva bygger i Norrtälje Hamn.

Soltornet, systertornet, som är några våningar lägre, är redan slutsålt och inflyttat. Havstornet är rest, har haft taklagsfest, och där har nu inredningsarbetet startat. Slutligen Orangeriet, ett livsstilsboende med just orangeri, boulebanor, grillplatser och ett helt annat sätt att bo, har just börjat säljas, byggstart beräknas till hösten 2020.

För mer information om Havstornet besök oss på www.norrtaljetorn.se

Playce i Kista närmar sig klartecken

Det börjar närma sig för det stora projektet Playce i Kista. Den 14 december ska ärendet upp i stadsbyggnadsnämnden och Patrik Mehks, vVD för Index Residence, hoppas att första spadtaget ska kunna tas efter att man tillträtt marken under 2027. Investeringen beräknas landa på cirka 4 miljarder.

LÄS MER

Index rekryterar ny bolagsjurist

Katarina Dahlkvist blir ny bolagsjurist på Index Residence AB. Katarina har tidigare arbetat som biträdande jurist på advokatfirman DLA Piper Sweden där hon arbetade med bland annat fastighetsrätt.

LÄS MER