Index anställer ny projektutvecklingschef

Mikael Elfwing blir ny projektutvecklingschef på index Residence. Han kommer närmast från Järntorget där han varit affärsenhetschef för projektutveckling.

Där har han de senaste åren arbetat med byggprojekt, med ansvar från detaljplanearbete till inflyttningsklar fastighet.

– Det är långa ledtider i vår typ av verksamhet. Man följer många gånger ett projekt i flera år. Därför är det viktigt för mig personligen att jobba med utmanande och spännande projekt. Och det har verkligen Index Residence. Både pågående och under planering, säger Mikael Elfwing.

Närmast kommer Mikael Elfwing bland annat att arbeta med Index projekt i Östra Kanalstaden i Österåker, ett projekt som omfattar närmare 500 lägenheter.

Där har detaljplaneprocessen precis påbörjats, men det är bara ett av många spännande projekt i portföljen.

– Vi är väldigt glada att hälsa Mikael välkommen till Index Residence. Mikael har en gedigen bakgrund och fina meriter. Hans breda erfarenhet av stora byggprojekt, gedigna kompetens inom branschen och stora engagemang kommer att bidra till utvecklingen av våra projekt, säger Rickard Haraldsson, VD Index Invest international.

Playce i Kista närmar sig klartecken

Det börjar närma sig för det stora projektet Playce i Kista. Den 14 december ska ärendet upp i stadsbyggnadsnämnden och Patrik Mehks, vVD för Index Residence, hoppas att första spadtaget ska kunna tas efter att man tillträtt marken under 2027. Investeringen beräknas landa på cirka 4 miljarder.

LÄS MER

Index rekryterar ny bolagsjurist

Katarina Dahlkvist blir ny bolagsjurist på Index Residence AB. Katarina har tidigare arbetat som biträdande jurist på advokatfirman DLA Piper Sweden där hon arbetade med bland annat fastighetsrätt.

LÄS MER