Index Residence satsar återigen på hyresrätter

Efter många år med fokus på bostadsrätter så breddar nu Index Residence verksamheten och satsar återigen på hyresrätter i Sverige. Den nya långsiktiga målsättningen är att skapa en portfölj om minst 5000 lägenheter.

De senaste åren har vi byggt hyresrätter i USA med stor framgång. Nu tar vi med oss erfarenheter därifrån och hoppas kunna överraska marknaden i Sverige med lite nytänkande, säger Rickard Haraldsson, VD på Index Residence.

-Vi är en stadsdelsutvecklare. Vi bygger områden där man vill leva, inte bara bo. Där har olika boendeformer sin plats, självklart även hyresrätten. Vi är dock lika dedikerade till bostadsrättsformen och kommer med oförminskad energi att fortsätta utveckla bostadsrätter.

Det första projektet i den nya hyresrättsportföljen är Kista Äng där detaljplanearbetet påbörjats för 210 lägenheter, med förväntad byggstart 2023.

-Vi är långsiktiga, i alla våra bostadsprojekt. Därför passar hyresrätten oss väldigt väl, vi vill ha en relation med de boende, få återkoppling på projekten och ta med oss erfarenheterna in i nästa projekt. På så sätt utvecklar vi hela tiden vår produkt till att bli ännu bättre, säger Rickard Haraldsson

Playce i Kista närmar sig klartecken

Det börjar närma sig för det stora projektet Playce i Kista. Den 14 december ska ärendet upp i stadsbyggnadsnämnden och Patrik Mehks, vVD för Index Residence, hoppas att första spadtaget ska kunna tas efter att man tillträtt marken under 2027. Investeringen beräknas landa på cirka 4 miljarder.

LÄS MER

Index rekryterar ny bolagsjurist

Katarina Dahlkvist blir ny bolagsjurist på Index Residence AB. Katarina har tidigare arbetat som biträdande jurist på advokatfirman DLA Piper Sweden där hon arbetade med bland annat fastighetsrätt.

LÄS MER