Index Residence tecknar nytt Markanvisningsavtal

Index Residence tecknar nytt markanvisningsavtal med Österåkers kommun gällande kanalstaden i Österåker, vilket innebär att arbetet kan inledas med att ta fram en detaljplan för del av Tuna 3:1 inom området Kanalstaden.

Avtalet omfattar bostäder i varierad kvartersstruktur av flerfamiljshus, uppblandat med servicefunktioner, butiker och restauranger.

Nu startar arbetet med att ta fram en detaljplan för området, och när den vunnit laga kraft går det att veta exakt hur området kommer att se ut. I dag finns bara målbilder och gestaltningar.

– Det är ett stort markområde vi talar om. En helt ny stadsdel. Och det är en mängd olika faktorer som måste in i detaljplanearbetet, allt ifrån hållbarhetsmål och klimatanpassning till hur dagvattnet ska hanteras. Målet är att vi ska få levande kvarter med en bra blandning av flerfamiljshus, affärslokaler, restauranger och offentlig service, säger Michaela Fletcher, Österåkers kommun.

Index Residence har en lång erfarenhet av att utveckla sjönära projekt, senast i Norrtälje Hamn samt dessförinnan vid Hornsbergs Strand på Kungsholmen, för att nämna några.

–  Läget i Kanalstaden är fantastiskt. Möjligheterna stora. Det är få projekt där man idag kan bygga i ett så attraktivt sjönära läge. Tillsammans med kommunen har vi en bild av hur området ska gestaltas. Nu ska detta formaliseras i en detaljplan. När vi har kommit en bit i detaljplaneprocessen kan vi tydligare berätta samt illustrera hur området kommer att gestaltas, säger Rickard Haraldsson, vd Index Residence och tillägger:

– Vi är stolta över att ha fått förtroendet av Österåkers kommun att vara med och utveckla Kanalstaden till en ny attraktiv stadsdel med hög livskvalitet.

Playce i Kista närmar sig klartecken

Det börjar närma sig för det stora projektet Playce i Kista. Den 14 december ska ärendet upp i stadsbyggnadsnämnden och Patrik Mehks, vVD för Index Residence, hoppas att första spadtaget ska kunna tas efter att man tillträtt marken under 2027. Investeringen beräknas landa på cirka 4 miljarder.

LÄS MER

Index rekryterar ny bolagsjurist

Katarina Dahlkvist blir ny bolagsjurist på Index Residence AB. Katarina har tidigare arbetat som biträdande jurist på advokatfirman DLA Piper Sweden där hon arbetade med bland annat fastighetsrätt.

LÄS MER