Norrtälje Juvelen

Juvelen i Norrtälje – bostadsrätter blir ett billigare alternativ än hyresrätter

Arkensvik AB:s fastighet Juvelen i Norrtälje blir bostadsrätter i stället för hyresrätter. Anledningen till bytet av boendeform är att den totala månadskostnaden för den boende blir mycket lägre som bostadsrätt, även när lånen räknas in.
Personer som har stått i kö för hyresrätt kommer nu att erbjudas att teckna sig för en bostadsrätt. Inflyttning till första etappens 186 lägenheter är beräknad att pågå från april till och med december 2017. Fastigheten, ligger mellan Rubingatan och Safirgatan, bredvid Kommunhuset i Norrtälje. Den andra etappen beräknas vara klar under senare delen av 2018.
– Vi kan erbjuda bostäder av hög kvalitet till en lägre boendekostnad med en nära förestående inflyttning. Boendekostnaden blir ca hälften av vad en hyresrätt skulle kosta per månad i våra bostadsrätter, förklarar Rickard Haraldsson, VD på Arkensvik AB.  Skälet till förändringen är att Hyresgästföreningen inte ens velat ingå i en förhandling med Arkensvik om hyresnivåerna.

Arkensvik AB är ett gemensamt ägt fastighetsbolag mellan Index Residence AB och Granen. Bolaget har som målsättning att utveckla och förvalta en långsiktigt betydande fastighetsvolym.

Om Index Residence

Index Residence AB (publ) (tidigare Index International AB) grundades 1998 i Stockholm. Vi är idag en oberoende investerargrupp inom fastigheter med en affärsstrategi som har ett tydligt fokus på bostadsutveckling i Sverige. Genom vår systerkoncern Index Investment Group arbetar vi i Nordamerika med såväl bostadsfastigheter som kommersiella fastigheter.

Om Granen

Granen grundades 1979. Huvudinriktningen är förvaltning av handelsfastigheter samt utveckling av bostäder. Granens signum är kvaliteten i de projekt som genomförs och de fastigheter som förvaltas. För mer

Playce i Kista närmar sig klartecken

Det börjar närma sig för det stora projektet Playce i Kista. Den 14 december ska ärendet upp i stadsbyggnadsnämnden och Patrik Mehks, vVD för Index Residence, hoppas att första spadtaget ska kunna tas efter att man tillträtt marken under 2027. Investeringen beräknas landa på cirka 4 miljarder.

LÄS MER

Index rekryterar ny bolagsjurist

Katarina Dahlkvist blir ny bolagsjurist på Index Residence AB. Katarina har tidigare arbetat som biträdande jurist på advokatfirman DLA Piper Sweden där hon arbetade med bland annat fastighetsrätt.

LÄS MER