Nu är kranen på plats

Utan den inget Soltorn.

Monteringen startade igår av den 73 meter höga kranen i Norrtälje hamn. Den är förutsättningen för att Soltornet ska kunna byggas, Norrtäljes högsta byggnad (55 meter), fram till dess systertornet, Havstornet (69 meter) står klart någon gång 2020.

– Nu är bottenplattan färdig, utan den inget höghus. Med kranen på plats kan vi börja bygga på höjden. Jag räknar med cirka två veckor per våning, säger Magnus Ekman, Index Residence projektledare för Norrtälje Torn, och fortsätter:

Att resa själva stommen till höghuset kommer att gå relativt fort, trots att huset är högt, då det kommer att byggas av färdiga betongelement, som en del redan finns lagrade på byggarbetsplatsen.

– Många har svårt att visualisera hur det kommer att se ut. Därför tror jag att det är viktigt för hela bygget av Norrtälje hamn att vi får upp vårt torn, så att alla verkligen ser vilket fantastiskt läge det är att bo på.

För mer information, besök www.norrtaljetorn.se

Playce i Kista närmar sig klartecken

Det börjar närma sig för det stora projektet Playce i Kista. Den 14 december ska ärendet upp i stadsbyggnadsnämnden och Patrik Mehks, vVD för Index Residence, hoppas att första spadtaget ska kunna tas efter att man tillträtt marken under 2027. Investeringen beräknas landa på cirka 4 miljarder.

LÄS MER

Index rekryterar ny bolagsjurist

Katarina Dahlkvist blir ny bolagsjurist på Index Residence AB. Katarina har tidigare arbetat som biträdande jurist på advokatfirman DLA Piper Sweden där hon arbetade med bland annat fastighetsrätt.

LÄS MER