Nu är kranen på plats

Utan den inget Soltorn.

Monteringen startade igår av den 73 meter höga kranen i Norrtälje hamn. Den är förutsättningen för att Soltornet ska kunna byggas, Norrtäljes högsta byggnad (55 meter), fram till dess systertornet, Havstornet (69 meter) står klart någon gång 2020.

– Nu är bottenplattan färdig, utan den inget höghus. Med kranen på plats kan vi börja bygga på höjden. Jag räknar med cirka två veckor per våning, säger Magnus Ekman, Index Residence projektledare för Norrtälje Torn, och fortsätter:

Att resa själva stommen till höghuset kommer att gå relativt fort, trots att huset är högt, då det kommer att byggas av färdiga betongelement, som en del redan finns lagrade på byggarbetsplatsen.

– Många har svårt att visualisera hur det kommer att se ut. Därför tror jag att det är viktigt för hela bygget av Norrtälje hamn att vi får upp vårt torn, så att alla verkligen ser vilket fantastiskt läge det är att bo på.

För mer information, besök www.norrtaljetorn.se

Index inviger nytt huvudkontor i USA

Nu inviger Index Invest sitt nya huvudkontor för den amerikanska marknaden i Jupiter, Florida. Anledningen är den spännande utvecklingen för Index Invest i USA med många stora projekt både i produktion och under utveckling. – Vi satsar vidare i USA. Vi har rekordmånga projekt på gång där, säger Rickard Haraldsson, vd Index Invest International.

LÄS MER

SÄLJSUCCÉ FÖR ORANGERIET

Orangeri, utekök, grill, egen odlingsbädd, boulebana, gym med relax och stora terrasser. Allt bara några meter från vattnet på kajen i Norrtälje Hamn.Intresset för Index Residence 92 bostadsrätter i fastigheten Orangeriet har varit stort och redan är ett femtiotal lägenheter sålda.

LÄS MER