Index Residence

Nu är kranen på plats

Utan den inget Soltorn.

Monteringen startade igår av den 73 meter höga kranen i Norrtälje hamn. Den är förutsättningen för att Soltornet ska kunna byggas, Norrtäljes högsta byggnad (55 meter), fram till dess systertornet, Havstornet (69 meter) står klart någon gång 2020.

– Nu är bottenplattan färdig, utan den inget höghus. Med kranen på plats kan vi börja bygga på höjden. Jag räknar med cirka två veckor per våning, säger Magnus Ekman, Index Residence projektledare för Norrtälje Torn, och fortsätter:

Att resa själva stommen till höghuset kommer att gå relativt fort, trots att huset är högt, då det kommer att byggas av färdiga betongelement, som en del redan finns lagrade på byggarbetsplatsen.

– Många har svårt att visualisera hur det kommer att se ut. Därför tror jag att det är viktigt för hela bygget av Norrtälje hamn att vi får upp vårt torn, så att alla verkligen ser vilket fantastiskt läge det är att bo på.

För mer information, besök www.norrtaljetorn.se

STORSLAGNA PLANER MED BAD OCH VATTEN PARK I NORRTÄLJE HAMN

Dammar ska rena dagvatten och bilda en ny park, galärparken. Här blir det möjlighet för lärande, lek och avslappning vid pir, dammar, hamnbad och en ”midsommarplats”. – Det blir en unik plats att vistas på, säger Carolina Sahlén, projektledare för hållbarhet i Norrtälje hamn.

LÄS MER

BOSTADSUTVECKLARE GÅR MOT STRÖMMEN

Under året har flera stora bostadsutvecklare dragit i handbromsen och tvingats att vila stora bostadsprojekt. Men Index Residence, som bygger de båda tornen i Norrtälje hamn, valde en annan väg och nu är mer än hälften av bostäderna sålda i Havstornet som ska stå klart 2021.

LÄS MER