Index Residence

Nu är kranen på plats

Utan den inget Soltorn.

Monteringen startade igår av den 73 meter höga kranen i Norrtälje hamn. Den är förutsättningen för att Soltornet ska kunna byggas, Norrtäljes högsta byggnad (55 meter), fram till dess systertornet, Havstornet (69 meter) står klart någon gång 2020.

– Nu är bottenplattan färdig, utan den inget höghus. Med kranen på plats kan vi börja bygga på höjden. Jag räknar med cirka två veckor per våning, säger Magnus Ekman, Index Residence projektledare för Norrtälje Torn, och fortsätter:

Att resa själva stommen till höghuset kommer att gå relativt fort, trots att huset är högt, då det kommer att byggas av färdiga betongelement, som en del redan finns lagrade på byggarbetsplatsen.

– Många har svårt att visualisera hur det kommer att se ut. Därför tror jag att det är viktigt för hela bygget av Norrtälje hamn att vi får upp vårt torn, så att alla verkligen ser vilket fantastiskt läge det är att bo på.

För mer information, besök www.norrtaljetorn.se

Lev som på Rivieran – i Norrtälje Hamn

Gemensam vinterträdgård, utekök, grill, egen odlingsbädd, boulebana, gym med relax och stora terrasser. Allt bara några meter från vattnet på kajen i Norrtälje Hamn.
De 92 bostadsrätterna i fastigheten Orangeriet som nu säljstartas kommer att bli något alldeles extra.

LÄS MER