Tryggare kan ingen vara…

Skolavslutningen brukade vara en stökig tid i Norrtälje. Kulmen nåddes 2008 med 78 anmälda brott på skolavslutningskvällen.

Då sattes åtgärder in. De senaste fem åren har antalet anmälda brott samma helg varit NOLL. Därför har Norrtälje utnämnts till Stockholms läns tryggaste kommun. Det som gjort skillnad är ett smått unikt samarbete mellan flera olika aktörer, Trygg i Norrtälje kommun, skola, föreningar, kyrka, polis och näringsliv. Så när kommunen också bad näringslivet om hjälp med aktiviteter ställde Index Residence upp.

– Vi har länge arbetet i Norrtälje, och ska vara kvar här många år till. Därför ville vi så klart delta. Vi fixade fram ett högt klättertorn och tog dit DJ LTON, som hade en DJ skola. Det blev succé, säger Marie Hallberg, projektledare på Index Residence.

Kön till klättertornet tog aldrig slut, och under kvällen tändes många DJ drömmar. – Vi vill vara med och skapa ett tryggt och roligt Norrtälje, även för de unga, säger Marie Hallberg.

Chef för Trygg i Norrtälje kommun är Marita Bertilsson. Hon säger: – Alla som bor och lever i vår kommun, ska ha goda och likvärdiga förutsättningar att känna trygghet. Vårt gemensamma arbete för en trygg kommun bygger på vårt unika samarbete mellan många aktörer såsom kommun, polis, civilsamhället och näringslivet. Arbetet kring våra skolavslutningar är ett lyckat exempel på hur samverkan skapar en hållbar samhällsutveckling genom integration och inkludering. Tillsammans gör vi skillnad, får strålande resultat och skapar Sveriges tryggaste kommun.

Bildtext; DJ LTON med Frans, som nu har egna DJ drömmar.

Index inviger nytt huvudkontor i USA

Nu inviger Index Invest sitt nya huvudkontor för den amerikanska marknaden i Jupiter, Florida. Anledningen är den spännande utvecklingen för Index Invest i USA med många stora projekt både i produktion och under utveckling. – Vi satsar vidare i USA. Vi har rekordmånga projekt på gång där, säger Rickard Haraldsson, vd Index Invest International.

LÄS MER

SÄLJSUCCÉ FÖR ORANGERIET

Orangeri, utekök, grill, egen odlingsbädd, boulebana, gym med relax och stora terrasser. Allt bara några meter från vattnet på kajen i Norrtälje Hamn.Intresset för Index Residence 92 bostadsrätter i fastigheten Orangeriet har varit stort och redan är ett femtiotal lägenheter sålda.

LÄS MER