Index Residence

Tryggare kan ingen vara…

Skolavslutningen brukade vara en stökig tid i Norrtälje. Kulmen nåddes 2008 med 78 anmälda brott på skolavslutningskvällen.

Då sattes åtgärder in. De senaste fem åren har antalet anmälda brott samma helg varit NOLL. Därför har Norrtälje utnämnts till Stockholms läns tryggaste kommun. Det som gjort skillnad är ett smått unikt samarbete mellan flera olika aktörer, Trygg i Norrtälje kommun, skola, föreningar, kyrka, polis och näringsliv. Så när kommunen också bad näringslivet om hjälp med aktiviteter ställde Index Residence upp.

– Vi har länge arbetet i Norrtälje, och ska vara kvar här många år till. Därför ville vi så klart delta. Vi fixade fram ett högt klättertorn och tog dit DJ LTON, som hade en DJ skola. Det blev succé, säger Marie Hallberg, projektledare på Index Residence.

Kön till klättertornet tog aldrig slut, och under kvällen tändes många DJ drömmar. – Vi vill vara med och skapa ett tryggt och roligt Norrtälje, även för de unga, säger Marie Hallberg.

Chef för Trygg i Norrtälje kommun är Marita Bertilsson. Hon säger: – Alla som bor och lever i vår kommun, ska ha goda och likvärdiga förutsättningar att känna trygghet. Vårt gemensamma arbete för en trygg kommun bygger på vårt unika samarbete mellan många aktörer såsom kommun, polis, civilsamhället och näringslivet. Arbetet kring våra skolavslutningar är ett lyckat exempel på hur samverkan skapar en hållbar samhällsutveckling genom integration och inkludering. Tillsammans gör vi skillnad, får strålande resultat och skapar Sveriges tryggaste kommun.

Bildtext; DJ LTON med Frans, som nu har egna DJ drömmar.

STORSLAGNA PLANER MED BAD OCH VATTEN PARK I NORRTÄLJE HAMN

Dammar ska rena dagvatten och bilda en ny park, galärparken. Här blir det möjlighet för lärande, lek och avslappning vid pir, dammar, hamnbad och en ”midsommarplats”. – Det blir en unik plats att vistas på, säger Carolina Sahlén, projektledare för hållbarhet i Norrtälje hamn.

LÄS MER

BOSTADSUTVECKLARE GÅR MOT STRÖMMEN

Under året har flera stora bostadsutvecklare dragit i handbromsen och tvingats att vila stora bostadsprojekt. Men Index Residence, som bygger de båda tornen i Norrtälje hamn, valde en annan väg och nu är mer än hälften av bostäderna sålda i Havstornet som ska stå klart 2021.

LÄS MER