TRYGGHETSPAKET FÖR BOSTADSKÖPARE I BRF. HAVSTORNET

En bostadsaffär att känna sig trygg I

Ett köp av ett nytt hem är ofta den viktigaste investeringen vi gör och kan vara förknippad med många överväganden. Som bostadsutvecklare ser vi ett stort värde i att vara lyhörda för det som är viktigt för våra kunder. Index Residence AB har därför tagit fram ett trygghetspaket med syftet att ge dig som bostadsrättsköpare en ökad trygghet i köpet.

För att ge en ökad trygghet i ditt bostadsköp, då tiden mellan tecknande av bindande avtal och inflyttning är lång, erbjuder vi en marknadsgaranti. En marknadsgaranti är en garanti som Index Residence AB ställer ut för att skydda dig som köpare av en nyproducerad bostad. Den kan ge dig ersättning om du drabbas av ett prisfall på bostadsmarknaden innan du får tillträde till din nya bostad. Många har en bostad sedan tidigare som ska säljas för att kunna betala för den nya bostaden. Marknadsgarantin gör i praktiken så att man kan göra båda dessa affärer till samma marknadsläge – trots att de sker vid olika tidpunkter.

Om värdet på din köpta bostad sjunker med 5 – 15% mellan köp och tillträde kommer Index Residence att ersätta dig som köpare med den värdeminskning som överstiger 5%, tröskelvärdet, utan extra kostnad. Värdeutvecklingen på bostaden avgörs av ett lokalt prisindex som tillhandahålls av Valueguard, som är en etablerad aktör som producerar prisstatistik. Marknadsgarantin begränsar därmed förlusten på din nya bostad vid en eventuell prisnedgång.

Läs mer om Trygghetspaketet på www.norrtaljetorn.se

Playce i Kista närmar sig klartecken

Det börjar närma sig för det stora projektet Playce i Kista. Den 14 december ska ärendet upp i stadsbyggnadsnämnden och Patrik Mehks, vVD för Index Residence, hoppas att första spadtaget ska kunna tas efter att man tillträtt marken under 2027. Investeringen beräknas landa på cirka 4 miljarder.

LÄS MER

Index rekryterar ny bolagsjurist

Katarina Dahlkvist blir ny bolagsjurist på Index Residence AB. Katarina har tidigare arbetat som biträdande jurist på advokatfirman DLA Piper Sweden där hon arbetade med bland annat fastighetsrätt.

LÄS MER