NU PÅBÖRJAS BYGGET AV HAVSTORNET

Ingen som har passerat hamnen i Norrtälje under fredagen har väl kunnat undgå den gigantiska lyftkran som nu finns på plats för att påbörja bygget av Havstornet. 23 våningar på 23 veckor. Det är planen när bygget av Havstornet nu drar igång i hamnen.

En av de som har följt det senaste dygnets utveckling med stor fascination är grannen Inga Brita Mörch. – Det har varit flera stora lastbilar här och en hjälpkran som har lyft upp material till den stora kranen. Den är verkligen helt enorm!, säger hon.

Nästa vecka påbörjas monteringen av stommen på 23-våningshuset, som sammanlagt beräknas ta 23 veckor.

– Planen är ungefär en våning per vecka. Så det kommer bli häftigt att se hur det växer upp nu. Så om allting går som planerat så kommer hela stommen stå färdig i mars nästa år, säger Jonas Davidsson, Development Manager på Index Residence.

Läs mer om Havstornet på www.norrtaljetorn.se

Text och bild Norrtelje Tidning


Playce i Kista närmar sig klartecken

Det börjar närma sig för det stora projektet Playce i Kista. Den 14 december ska ärendet upp i stadsbyggnadsnämnden och Patrik Mehks, vVD för Index Residence, hoppas att första spadtaget ska kunna tas efter att man tillträtt marken under 2027. Investeringen beräknas landa på cirka 4 miljarder.

LÄS MER

Index rekryterar ny bolagsjurist

Katarina Dahlkvist blir ny bolagsjurist på Index Residence AB. Katarina har tidigare arbetat som biträdande jurist på advokatfirman DLA Piper Sweden där hon arbetade med bland annat fastighetsrätt.

LÄS MER